Witamy serdecznie na stronie stowarzyszenia łączącego ludzi, dla których rower, podróże i aktywny wypoczynek stały się pasją i dobrym sposobem spędzania wolnego czasu. Marzenia się spełniają, zapał jest niezbędny, a energia potrzebna by pomysły wcielać w życie. Każdy z nas ma jakieś talenty lecz połączone razem dają podstawę do osiągania wielkich rzeczy. Takie życiowe maksymy wystarczyły grupie przyjaciół, kolegów i znajomych do założenia stowarzyszenia, które pomoże rozwijać rowerowe fascynacje. Swoją wiedzą i zaangażowaniem chcemy wspomagać rozwój infrastruktury rowerowej, poprawiać bezpieczeństwo rowerzystów, stawiamy na poznawanie dziedzictwa kulturowego i przyrodniczego Polski, propagujemy sport i turystykę. Chcielibyśmy, aby przygotowana przez nas strona internetowa stała się lokalnym centrum informacji rowerowej. Właśnie dlatego przygotowaliśmy forum ułatwiające wymianę informacji zarówno tej turystycznej, sprzętowej jak i organizacyjnej. Ponadto nasi czytelnicy znajdą w naszych zbiorach ofertę tras rowerowych z bogatą galerią fotograficzną i rzeczowym opisem, które nie jedną wycieczkę przemienią w wspaniałą przygodę. Chcemy w serwisie zamieszczać informacje o prowadzonych akcjach, zamieszczać fachową literaturę, kierować zaproszenia na wycieczki. Drogi internauto jeśli masz jakieś pomysły, którymi chciałbyś się podzielić lub je zrealizować, chcesz aktywnie spędzić czas, masz ochotę podyskutować o palących problemach rowerzystów - zapraszamy.