Prace przygotowawcze do ustawienia tablic idą pełną parą. We wszystkich miejscach wylane są już fundamenty z konstrukcją, do której będą przymocowane tablice. Wczoraj późnym popołudniem ustawiliśmy 4 pierwsze sztuki. Można je zobaczyć przy skrzyżowaniu ul. Bałtyckiej/Nowa, przy skrzyżowaniu Brzozowa/Zgrzebnioka, przy skrzyżowaniu Długiej/Mała i przy przystanku kolei wąskotorowej - Zabytkowa Kopalnia Srebra. Tablice są wykonane z drzewa dębowego, pomalowane w kolorze tik. Tył tablic zamiast szpecącego koloru ocynkowanej blachy posiadają nadruk imitujący deski. Przed warunkami atmosferycznymi tablice chroni daszek przykryty gontem. Kolejne tablice pojawią się w przyszłym tygodniu. Na końcu ustawimy te przy Parku Wodnym i Kopalni Zabytkowej gdzie wykonane będą w całości z konstrukcji metalowej.
Osobiście oceniam wykonanie projektu bardzo dobrze. Tablice ładnie się prezentują czy to w otoczeniu pól, czy zabudowy jednorodzinnej.