P1140129.JPGW dniu 30 czerwca odbędzie się 3 edycja Industriady, czyli jednodniowego festiwalu Szlaku Zabytków Techniki Województwa Śląskiego. Z tej okazji Stowarzyszenie Trasy Rowerowe organizuje jednodniową wycieczkę rowerową do Zabytkowej Stacji Wodociągowej "Zawada" w Karchowicach. W programie wycieczki zaplanowano przejazd malowniczymi zakątkami Gminy Zbrosławice oraz zwiedzanie Stacji Wodociągowej. Udział w wycieczce oraz zwiedzanie stacji jest bezpłatne. Poniżej przedstawiam kilka spraw organizacyjnych: - termin wycieczki 30.06.2012 r., - wyjazd z parkingu przy kościele Matki Boskiej Sprawiedliwości i Miłości Społecznej w Opatowicach (skrzyżowanie ulic Litewskiej i Opatowickiej). Tutaj planowane jest również zakończenie wycieczki, - zbiórka o godz. 9:30, - planowany powrót między godz. 14:00 a 16:00, - należy zabrać ze sobą dokument tożsamości, prowiant, napoje, kurtkę przeciwdeszczową, no i oczywiście sprawny rower, - długość trasy w jedną stronę - 20 km, - każdy uczestnik wycieczki musi zapoznać się z regulaminem wycieczki, - w wycieczce mogą brać udział tylko osoby, które wpiszą się na listę uczestników, - na listę można się wpisać drogą mejlową lub w dniu wyjazdu (rafgis@o2.pl). Poniżej kilka przydatnych linków: - Industriada - Zabytkowa Stacja Wodociągowa - Regulamin wycieczki