logo.jpgProjekt Niewidomi na Tandemach - www.niewidominatandemach.gt.pl - ma pomóc niewidomym znaleźć wolontariuszy do kierowania tandemami (oraz - w razie potrzeby - także tandemy do wspólnych jazd). Zasada działania projektu jest prosta: niewidomi oraz wolontariusze wypełniają odpowiednie formularze na stronie www.niewidominatandemach.gt.pl, a koordynator przekazuje wzajemne dane kontaktowe osobom z tej samej miejscowości (rejonu). Zgłoszenia przyjmowane są zarówno od osób dysponujących tandemem, jak i nie posiadających go. Zasięg przejażdżek zainteresowani ustalają pomiędzy sobą. Mogą to być zarówno pojedyncze, krótkie spacery, jak i wyprawy wielodniowe. Idea stworzenia tej strony powstała latem 2013, podczas Tandemowej Wyprawy Niewidomych od źródeł Wisły do ujścia. Szczegółową koncepcję projektu "Niewidomi na Tandemach" zawiera zakładka "nasze zasady": http://www.niewidominatandemach.gt.pl/zasady.htm Więcej informacji można uzyskać u: Kuba Terakowski - koordynator projektu Niewidomi Na Tandemach tel. 603 305 401 (Plus) e.mail: terakowski@gmail.com http://www.niewidominatandemach.gt.pl Poniżej kilka zdjęć z wyprawy.