P1180212a.jpg Nasza ekipa montująca nie próżnowała i od przełomu kwietnia i maja ostro zabrała się do roboty. Wykopaliśmy jeszcze kilka dołów, do których sukcesywnie montowaliśmy drewniane krawędziaki. Podłoże w miejscu wykonanych dołów różne: od prostego typu ziemia rodna i piach po bardziej skomplikowane typu skała dolomitowa lub wysypisko śmieci sprzed 50 lat. Dużo znaków udało się także powiesić na słupach elektroenergetycznych. Znaki wiszą już na ul. Śniadeckiego, w Parku Repeckim, przy ul. Witosa, Waliski, Żeromskiego, Staszica, Długiej oraz wokół rezerwatu "Segiet". Pojawiło się także oznakowanie przy stacji kolei wąskotorowej w Bobrownikach Śląskich. Do finału brakuje niewiele i domknięcie sieci miejmy nadzieję nastąpi w najbliższych 2-3 tygodniach. Pogoda generalnie sprzyjała pracom budowlanym. Temperatura optymalna i brak komarów. Tylko jeden słup stawialiśmy podczas konkretnej ulewy - wrażenia niesamowite. Dodatkowo miejsca ustawienia słupków przy polach uzgodniliśmy z rolnikami tak więc nikomu nie powinny przeszkadzać. Jak to wygląda w praktyce zapraszam w teren, a teraz można trochę podpatrzeć w naszej galerii.