plakat02.jpg Nasze Stowarzyszenie wraz z Urzędem Miasta w Tarnowskich Górach organizuje spotkanie, którego jedyną tematyką będą rowery. Nazwaliśmy je Forum Rowerowym, gdyż służyć ma prezentacji dokonań środowiska rowerowego działającego aktywnie w Tarnowskich Górach oraz dyskusji nad sprawami nurtującymi rowerzystów. Przyjęliśmy takie założenie: niech forum rowerowe będzie doskonałym momentem, w którym rowerzyści będą mogli przedstawić własne uwagi, obserwacje i pomysły. Zaproszenie do udziału w forum jako prelegenci przyjęli: Pan Marian Wróbel, który opowie o rowerowym Klubie Jutrzenka, Pan Marek Breguła, który podzieli się doświadczeniami w organizowaniu rajdów rowerowych dla osób niepełnosprawnych, Pan Karol Gładysz zaprezentuje Tarnogórską Masę Krytyczną oraz członek naszego Stowarzyszenia, który przedstawi założenia i relację z budowy Tarnogórskiej Sieci Tras Rowerowych. Spotkanie będzie się składało z części podejmującej tematykę turystyczną oraz infrastruktury. Forum Rowerowe odbędzie się 23 listopada 2013 r. (sobota) o godz. 16:00 w Tarnogórskim Centrum Kultury przy ul. Sobieskiego 7. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych, wstęp wolny.