P1170868a.jpgNa przełomie listopada i grudnia ubiegłego roku Zarząd Dróg Powiatowych zmodernizował fragment drogi polnej będącej ul. Małą. Chodzi o ok. 100 m odcinek przy tzw. szklarniach gdzie zbierała się woda deszczowa skutecznie uniemożliwiając przejazd. Rozlewiska kałuż były tak duże i głębokie iż jazda rowerem była praktycznie niemożliwa i trzeba było omijać przeszkodę pieszo. Zarządca drogi utwardził nawierzchnię zasypując doły, od strony zachodniej wykonał rów odwadniający kierujący wodę na pobliskie nieużytki. Po kilku miesiącach funkcjonowania nowa odsłona ul. Małej sprawuje się bardzo dobrze i jak na warunki polne wystarczy do obsługi rowerów i samochodów osobowych. Z uwagi na biegnącą tą drogą sieć tras rowerowych chcielibyśmy w imieniu rowerzystów jak i własnym podziękować ZDP za interwencję i naprawę tego fragmentu drogi. Wygląd fragmentu ul. Małej po modernizacji można zobaczyć w naszej galerii.